J Plazma Neden Tercih Edilir? – Dr. Arif Eroğlu
J Plasma, genel olarak karın, bacak içi, kalça, bel ve gıdı gibi bölgelerdeki deriyi sıkılaştırmak için tercih edilir. Yağ fazlalığı olan hastalarda 3D Lazer Lipoliz kapsamındaki 1319 nm lazerin yeterli sıkılaşmayı sağlayamadığı durumlarda kullanılır. Yağın çekilmesiyle altı boşalan deriyi sıkılaştırmada oldukça etkilidir.
Sosyal Medya Hesaplarınızda Paylaşın
J Plasma, genel olarak karın, bacak içi, kalça, bel ve gıdı gibi bölgelerdeki deriyi sıkılaştırmak için tercih edilir. Yağ fazlalığı olan hastalarda 3D Lazer Lipoliz kapsamındaki 1319 nm lazerin yeterli sıkılaşmayı sağlayamadığı durumlarda kullanılır. Yağın çekilmesiyle altı boşalan deriyi sıkılaştırmada oldukça etkilidir.
J Plasma Nedir?
J Plasma, helyum gazının radyo frekans ile birleşerek oluşturduğu plazma enerjisidir. Vücut sıkılaştırma uygulaması olarak kullanılan J Plasma, derinin altını 65 – 85°C ısıda sabit tutarken deriye zarar vermeyen ve bu yönden muadili olmayan bir teknolojidir.
J Plasma Nasıl Yapılır?
Uygulama öncesinde hekim tarafından fiziki muayene yapılır ve bölgeler belirlenir. 2-3 mm’lik çok küçük bir kesiden, ince uçlu kanüller kullanılarak deri altına uygulanır. Uygulanan ısıyla birlikte kolajen bacaklarında kısalmalar meydana gelir ve deri sıkılaştırılıp tabana oturtulur. J Plasma, ani etkilerinin yanı sıra kolajen üretimini tetiklemesiyle uzun vadeli etkiler de sağlar.
J Plasma Kimlere Uygulanır?
Derisinde gevşeme olan veya yağları alındıktan sonra derisinde gevşeme meydana gelebilecek her yaş 18 ve üzeri tüm yaş grubundan tüm erkek ve kadınlara uygulanabilir. J Plasma, deride çatlak olmaması durumunda, hamilelik sonrasında karında oluşan gevşemelerin giderilmesinde de kullanılabilir. Minimal invaziv bir yöntem olan J Plasma sonrasında hastalar birkaç gün içerisinde gündelik hayatlarına geri dönebilirler.
Vaser Liposuction Yöntemleri Nelerdir?
Cilt altındaki yağ dokunun ultrasonik ses dalgaları ile birbirinden ayrılması ve sıvılaştırılması işlemidir. Birbirinden ayrılıp emülsifiye edilen yağ hücreleri ince kanüller kullanılarak vücuttan çekilir. İşlem yapılacak bölge küçük ise lokal anestezi yeterli olur. Ancak daha büyük ve kapsamlı uygulamalar genel anestezi altında gerçekleştirilir.
Vaser Liposuction Nasıl Yapılır?
İlk olarak Vaser’ın uygulanacağı bölgeler doktor tarafından belirlenir. Operasyonun kapsamına göre lokal veya genel anestezi uygulanır. 2-3 mm’lik küçük kesiler açılır ve deri altına sıvı verilir. Sıvı verildikten sonra uygulanan ultrasonik ses dalgalarıyla yağlar parçalanır ve emülsifiye edilir. Çok ince uçlu kanüller kullanılarak sıvı halindeki bu yağlar vücuttan çekilir.
Vaser Liposuction Fiyatları
Vaser’ın fiyatı, işlem süresi, uygulandığı klinik, doktorun tecrübesi, vücuttaki yağ oranı ve kullanılacak cihazlara bağlı olarak farklılık gösterebilir. Doku hasarına yol açabilen ve iyileşme süresini önemli ölçüde artıran klasik liposuction yöntemlerinde Vaser’a kıyasla daha düşük bir fiyat sunulur. Ancak, Liposuction uygulamalarında Vaser liposuction kadar iyi sonuçlar elde edilmez ve iyileşme süresi daha uzun olur.
Total Vücut Şekillendirme Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
3D Lazer Lipoliz, J Plasma ve Lipoabdominoplasti gibi vücut şekillendirme uygulamalarından sonra verilen korsenin düzenli olarak kullanılması gerekir. Korse, derinin tabana oturmasına ve vücudun verilmek istenen şekli almasına yardımcı olur. Hasta, operasyondan 2-4 gün sonra iş hayatına geri dönebilir ve operasyon sonrasında oluşan ödem genelde 5-7 gün içerisinde vücut tarafından atılır.
Total Vücut Şekillendirme Yöntemleri
Karın, sırt, bel, kol, bacak içi, kalça ve gıdı gibi bölgelerdeki yağlanmanın giderilmesi için Vaser kullanılır. Sıvılaştırılıp çok ince kanüller kullanılarak vücuttan çekilen yağlar, memeye veya BBL olarak da bilinen uygulama kapsamında popoya enjekte edilebilir. Gevşemiş derinin sıkılaştırılması için 1319 nm lazer veya J Plasma kullanılır.