Revizyon rinoplasti
Sosyal Medya Hesaplarınızda Paylaşın
Revizyon Rinoplasti (Revizyon Burun Estetiği) Nedir?
Burun estetiği rinoplasti ameliyatı sonrasında, ameliyatın tekrar edilmesi gerekebilir. Revizyon rinoplasti burun estetiği ameliyatının çeşitli nedenlerden dolayı tekrar yapılmasına verilen isimdir. Revizyon rinoplasti ile önceki ameliyat ile hedeflenen sağlıklı ve estetik görünüme ulaşmak amaçlanmaktadır.
Her rinoplasti ameliyatı, tekrar gerektirmeyecek şekilde planlansa bile bazı durumlar revizyon ameliyatı yapılması seçeneği ile karşı karşıya gelinmesine neden olabilir.
Revizyon Rinoplasti Neden Yapılır?
Burun şeklinin istendiği gibi olmaması, iyileşme sürecinde ortaya çıkan asimetriler, nefes almada yaşanan zorluklar, burun içi yapışıklıkları, gelişen enfeksiyonlar… gibi nedenler revizyon rinoplasti nedenlerinden bazılarıdır.
Bunların dışında, revizyon rinoplasti ameliyatı olanların büyük bir çoğunluğunda ameliyat nedeni olarak hastaların burun şeklinden yaşadığı memnuniyetsizliğin olduğu söylenebilir.
Revizyon Burun Ameliyatı Ne Zaman Yapılmalı?
Revizyon rinoplasti ameliyatlarının yapılabilmesi için ilk ameliyatın üstünden en az bir yıl geçmesi gerekmektedir. Bu süre, ameliyat sonrasında burnun tam olarak son halini alması, ödemin inmesi, yaraların iyileşmesi için geçmesi gereken minimum zaman dilimi olduğu için beklenmesi gerekmektedir. Enfeksiyon gibi acil durumlar dışında bu süreden önce tekrar burun estetiği ameliyatı yapılması uygun olmayacaktır.
Revizyon Rinoplasti Hangi Durumlarda Yapılır?
-Burun şeklinden memnun olmamak,
-Kıkırdak dokunun yetersizliğinden kaynaklı ortaya çıkan şekil bozuklukları,
-Burun yapısında yaşanan çökmeler,
-Burun tıkanıkları ve nefes alma problemleri,
-Enfeksiyonlar
revizyon rinoplastiye neden olan durumlardır.
Revizyon Rinoplasti Nasıl Yapılır?
Revizyon rinoplasti ameliyatı, ilk burun estetiği ameliyatları ile karşılaştırıldığında zor ve risklidir denebilir. Analizin doğru yapılması, sorunun ne olduğu ya da hastanın beklentisi gibi etkenler tüm detaylarıyla değerlendirilip harekete geçilmelidir.
Bazı revizyon rinoplasti ameliyatları kapalı yöntemle yapılabilirken bazılarının ise daha büyük sorunlar yaşanmasından dolayı kaburgadan kıkırdak alınarak açık yöntemle yapılması gerekebilmektedir. Yaşanan sorunların ne boyutta olduğu, açık ya da kapalı yöntemle yapılmasının belirlenmesinde belirleyici unsur olmaktadır.
Açık / Kapalı Teknik Revizyon Rinoplasti
Revizyon rinoplasti ameliyatı hem açık hem de kapalı teknikle yapılabilir.
Yapılacak revizyon ameliyatında küçük değişiklikler varsa, dışarıdan görünmeyecek şekilde burun içinden açılan kesilerle ameliyat gerçekleştirilebilir.
Açık yöntem rinoplasti ile burun deliklerinin ortasından açılan kesi ile burun ameliyatının yapılması sağlanır. Revizyon rinoplasti ameliyatlarında kıkırdak dokunun yetersiz kaldığı durumlarda hastanın kendi kaburgasından alınacak ilave kıkırdak eklemelerinde açık yöntem uygulanmaktadır.
Revizyon Burun Estetiği Ameliyatında Kullanılan Yöntemler
Ultrasonik Rinoplasti / Piezo Tekniği;ses dalgalarının titreşimi ile yapılan bir rinoplasti yöntemidir.
Mikrotur: mikromotor ince uçlar ile kemikteki şekil bozukluklarını düzeltmek için kullanılan bir yöntemdir.
Konvansiyonel Rinoplasti;hem açık hem kapalı yöntemlerin kullanıldığı geleneksel rinoplasti yöntemidir.
Bütüncül Rinoplasti; burnun estetik görünümü ile beraber yüz estetiğinin planlandığı tekniktir. Burun estetiği sonucunun yüz hatlarını uyumlanması, bunun içinde botoks dolgu ip askı gibi medikal estetiği uygulamaları ile desteklenmesidir. Bütüncül tekniğin en önemli detayı bütün işlemlerin tek seansta yapılması ve sonuca ulaşma sürecin kısalmasının sağlanmasıdır.
Revizyon Rinoplasti Öncesi; önceki ameliyatla arada 1 yıl sürenin tamamlanması gerekmektedir. Sorunun ne olduğunun tespiti ve tekrar yaşanmaması için detaylı analizin yapılması ameliyat süreçlerinin tamamlanması için çok önemlidir.
Revizyon Rinoplasti Sonrası, doktorun önerilerine, iyileşme sürecinin sağlıkla tamamlanması için mutlaka uyulmalıdır.
Rinofilozofya; burun estetiğinin felsefesidir. Burnun yeniden şekillendirilmesi sürecinde, her insanın kendine has özellikleri düşünülerek kişiye özel teknik kullanılması ve burun şeklinin buna göre verilmesidir. Hastanın isteklerinin dinlenmesi, uzman hekim görüşü ve tecrübesiyle planlanıp hayata geçirilmesi sürecin vazgeçilmez parçalarıdır.